Framgångsfaktorer: Sub 9 & Hawaii

Tänkte skriva några inlägg om de faktorer, förutom just träningen (kommer det också), som lett till sub 9 och Hawaii. Långt ifrån unika resultat, men samtidigt inte något som alla uppnått.

För mig har dessa faktorer varit en förutsättning för att triathlonhobbyn ska kunna bedrivas på en lite mer ambitiös nivå och gå ihop med övriga livet. Just anpassningen av livet till träningen har varit något som skilt sig från tidigare då det ”bara” handlade om att discogymma och löpträna inför en mara. Tycker att det är en stor del av tjusningen med sporten; att det inte ”bara” handlar om att simma, cykla och springa, utan mycket mer.

Faktorerna är:

  1. Jobb
  2. Logistik
  3. Partner

Antagligen går det att ha exakt motsatta förutsättningar och nå samma eller ännu bättre resultat. Går att dra en parallell till att olika personer har olika styrkor & svagheter + taktik under ett lopp, men kommer in på samma tid.

Kör den första faktorn direkt:

Framgångsfaktorer bakom Sub 9 & Hawaii. Jobb

Har valt att skaffa ett mer ”normalt” jobb, dvs runt 40 timmar i veckan, jämfört med många andra som gör betydligt fler timmar i veckan och har ett helt annat ansvar. Pendlingstid på ca 20-25 min. Minimalt med resor och inga över olika tidszoner. Oftast inga oförutsedda bränder att släcka, men det händer. Har som de flesta andra möjligheten att flexa morgon / lunch / eftermiddag och vid behov jobba hemma, vilket underlättar att få till träning och reducera stress rent generellt. Givetvis förutsatt att det är koll på läget. Har inte någon form av support/sponsring eller anpassning av arbetet jämfört med någon av kollegorna. Nackdelen är såklart en lägre ersättning jämfört med de jobb där arbetsinsatsen är större.

Bild jobb

Inloggningsfönster för att kunna jobba från annan plats. 

Så, summa summarum:

  • Arbetstid
  • Pendling
  • Flexibilitet
  • Förutsägbarhet
  • Resor
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s